Roosters van de TU/e inladen in iedere agenda nl

Door iChaos op zondag 19 april 2015 12:30 - Reacties (3)
Categorie: -, Views: 3.284

Sinds ik mijn agenda's bewaar op een CalDAV-server, liep ik tegen een probleem aan: de TU/e biedt roosters aan in een CSV-bestand, wat niet door iedere CalDAV-server wordt ondersteund. Daarom heb ik een script in elkaar gedraaid dat de CSV-bestanden die je uit OASE kunt halen door te klikken op 'Exporteren naar Outlook', kunt omzetten naar ICS-bestanden. Die worden dan weer ondersteund door iedere CalDAV-server.

Anyway, hier is het script te vinden: http://pastebin.com/ZKQZRZEd

Volgende: [Review] - Moxpad X6 Earphones 05-'16 [Review] - Moxpad X6 Earphones

Reacties


Door Tweakers user WoutervOorschot, maandag 20 april 2015 09:38

Hee dat is handig! Ik vindt het wel nog steeds raar dat ze de agenda's niet direct aan je exchange-email koppelen.

Door Tweakers user iChaos, maandag 20 april 2015 15:48

Oh, stom, vergeet ik hoe je het script gebruikt:

oase2ics.py C:\pad\naar\je\agendaItemList.csv

En in de map van de CSV wordt dan een ICS aangemaakt :)

Door Tweakers user geekeep, dinsdag 21 april 2015 01:40

Thanks!

Ik liep ook altijd tegen dit probleem aan en vraag me af waarom dat niet gewoon aan je account is gekoppeld met een feed. Zeker ook omdat wijzigingen dan worden bijgewerkt i.t.t. een agenda-bestand importeren.
Ik heb een Outlook account dat ook geen csv wil (vreemd gezien MS toch wel bekend is met dit bestandstype lijkt me). De (online) convertors die ik gevonden heb gaven ook vaak fouten. De enige werkende manier/omweg die ik gevonden had, was eerst importeren in Google Agenda (blijkbaar pikt deze wel het csv bestand), waarna ik kan exporteren als ics en deze weer in Outlook kan toevoegen.

Reageren is niet meer mogelijk